"Doğru ile yanlışın ötesinde buluşalım"

FOTOJENIK CIKMANIN 10 KURALI

Fotograf cektirirken nasil guzel poz verilir?

Fotograflarda istediginiz gibi cikmiyorsaniz, asagidaki onerileri dikkate alin!
 Satir ici resim 3
1. Bakislarinizi odaklayin. Poz verirken gozlerinizi kamera lensinin biraz uzerine odaklayin. Basinizi hafifce one cikarip, ceneninizi asagi indirin.

2. Dilinizi dislerinizin hemen arkasina yerlestirip gulumseyin. Bu hareket ifadenizi rahatlatacaktir.

3. Omuzlarinizi vucudunuza hizalayin ancak kendinizi kasmayin. Daha dogal bir goruntu vermek isterseniz omuzlarinizi hafifce geride tutabilirsiniz.

4. Beyaz duvara karsi kiyafet denemesi yapin. Bir agac altinda ya da pencere kenarinda dogal bir isIk kaynaginin altinda durun. Yalniz bu noktada kucuk bir detaya dikkat edin. Dogru renginizin ne olduguna iyi karar verin.

5. Kendinize kural edinin! Sekilcilikten uzak durun. 

6. Fotograflarda hersey oldugundan daha abartili gorunur. Bu yuzden kadinlar makyaj yaparken cok dikkatli olmali. 30 yasin altindaki 

bayanlar icin biraz maskara ve dudak parlaticisi; 30 yas ustu bayanlar icin ise kusurlari biraz saklamak fotografta guzel cikmak icin yeterli olacaktir.

7. KlasIk fotograf verme pozunu sIk sIk tekrarlayin. Vucudunuzu kameraya gore biraz yan dondurun. Bir ayaginizi digerinin onune koyun ve omuzunuzu fotografciya yaklastirin. Eger yuzunuz onde olursa bedeniniz cok daha buyuk gorunur.

8. Boydan cekilen pozlar icin gobeginizi icinize cekin ve omuzlarinizi geriye atin. Duz bir sirt ile kameraya gulumseyin. 

9. Fotojenik insanlari ve guzel ciktiginiz fotograflari inceleyin. En iyi acinizi belirleyin. En guzel ciktiginiz fotograflara bakarsaniz hep gulerken ya da iyi zaman gecirirken cekilmistir. En iyi sonuclari kameradan korkmadiginiz zaman alirsiniz.

10. Fotograf cekilmeden once gozlerinizi kapatin ve tam cekmek uzereyken yavasca acin.