"Doğru ile yanlışın ötesinde buluşalım"

Nefes Egzersizleri (Kuantum Dokunuş)

NEFES EGZERSİZLERİ
 
Kuantum Dokunuş nefes teknikleri her zaman için tam nefes almayı gerektirir. Soluduğunuz havanın hacmi ağzınızdan nefes alıp vermediğinizi gerektirmedikçe burnunuzdan soluyabilirsiniz. Bazı nefes teknikleri için gerekli havayı burnunuzdan almanız zor olacaktır o zaman ağız yoluyla nefes alıp vermek gerekecektir. Bu tamamen  sizin tercihiniz olmalıdır. Ancak, ellerinizi göbek altına  koyduğunuzda aldığınız nefesle birlikte göbeğiniz ellerinizi itiyor olmalıdır. Tüm nefes tekniklerini uygularken beden taramasını unutmuyorsunuz.
 
*4/4 NEFES
Genelde çoğunluğun sevdiği bir tekniktir, eşit alıp verme de diyebiliriz. Kendinize göre 4 sayacak zaman dilimi bulun ve nefes alırken ayaklarınızdan başınızın üstüne kadar tam süpürme yapın, duyduğunuz hisleri fark edin. Nefes verirken de meydana getirdiğiniz bu hisleri mümkün olduğu kadar kuvvetle ellerinizden akıtın.
 
*1/4 NEFES
Son derece güçlü bir nefestir. 1 sayıncaya dek hızla nefes alıp 4 sayıncaya kadar verilir. Bu tekniği uygularken ağızdan nefes alıp vermeniz en uygun yoldur. Baş dönmesi yapabilir.
 
*2/6 NEFES
Bir başka güçlü teknik, 2 sayıncaya kadar nefes alıp 6 sayıncaya kadar verilir. Biraz çaba gerektiren bir tekniktir.  2 sayıncaya kadar akciğerleri yeterli havayla doldurup 6 sayıncaya kadar  dengeli bir şekilde verilir.
 
*ATEŞ NEFES
En güçlü tekniklerden biridir, yaklaşık dakika da bir defa yapılır. Kesinlikle ağızdan alınıp verilmelidir. Hızlı bir şekilde soluyabildiğiniz kadar havayı soluyun. O havayı karnınızda tutun ve 5-7 defa üst solunumla nefes alıp verin son bir kez daha derin bir nefes alıp bütün nefesinizi 4 ya da 6 sayımla bırakın. Hemen 2/6 veya 1/4  nefesle devam edin. Bu teknik çok sık yapılmaya uygun değildir, baş dönmesine neden olur.
 
*VORTEX (GİRDAP-SARMAL) NEFES
Evrende her şey hareket halindedir. Enerjide düz hareket yoktur, spiraller çizerek döner enerji. Enerjiyi döndürmeye başladığınızda hem titreşimi hem de etki gücünü yükselteceksiniz. Beden taraması ile birlikte ayaklardan baş üstüne döndürerek çıkardığınız enerjiyi yine döndürerek ellerinizi akıtın.  Dönmenin hangi yöne olacağı hiç önemli değil. Size rahat gelen yön olsun yeterlidir. Enerjiyi aynı anda bedenin içinde ve etrafında girdap yapın, bu dönmenin hızını arttırarak hislerinizi takip edin. Bu egzersiz fazla pratik yapma gerektirir. Ama alacağınız sonuçlar buna değecektir.
 
*MEYİLLİ NEFES
Mangalda ateşe üflediğinizi düşünün. 1/4  ya da 2/6 nefesle çalışırsanız rahat olursunuz. Tam nefes alın, verirken yokuş aşağı inerken hızınızın artması gibi nefesinizi arttırın ve son anda geri kalan bütün havayı aynı anda serbest bırakın.